Què menjàvem fa 2000 anys? Descobreix l'Arqueozoologia

Cartel taller "Què menjàvem fa 2000 anys? Descobreix l'Arqueozoologia"
Descripción de la actividad

La forma en què els nostres avantpassats criaven i aprofitaven els animals ha tingut un impacte significatiu en la nostra societat i en l'evolució de l'alimentació humana. Comprendre aquestes pràctiques ens fa apreciar la importància de la sostenibilitat en la producció d'aliments en l'actualitat.

Aquesta activitat pretén explicar com era la dieta animal en el passat i quin és el treball dels arqueòlegs. Per a això, es duran a terme:

- Un taller didàctic d'arqueozoologia amb esquelets animals actuals (ovella, cabra, cavall i porc), en el qual es donaran a conèixer les principals diferències esquelètiques entre ells. A més, s'explicaran quins aliments se'n poden obtenir (formatges, carns curades, etc.).

- Una visita al Museu-Centre d'Interpretació D.O. Vinífera, de la mà d'arqueòlegs.

- Una degustació de productes locals d'origen animal que podien haver existit fa 2000 anys. Un tast Km0 acompanyat de most pels més menuts i vi pels acompanyants.

Centro
Institución Milá y Fontanals
Tema
Ciencia y tecnología de los alimentos
Ganadería y pesca
Historia, Arte y Arqueología
Tipo de actividad
Talleres
Dirigido a
Público general
Fechas actividad
  1. 26 de Noviembre 2023, de 10:00 a 13:00
Contacto
Sergio Jiménez Manchón
Teléfono contacto
Acceso movilidad reducida
Si
Otros datos para la reserva

 

Entrada gratuïta, amb inscripció prèvia.

Reserves: Sergio Jiménez Manchón (670422685; sjimenezmanchon@imf.csic.es)

Colaboradores
ArqueoVitis Cooperativa
Image
ArqueoVitis Cooperativa
CARAM CARAM
Image
CARAM CARAM! De la terra al paladar
Ajuntament d'Avinyonet del Penedès
Image
Ajuntament d'Avinyonet del Penedès
Font de la Canya. L'origen del vi al Penedès
Image
Font de la Canya. L'origen del vi al Penedès
Centre d'Interpretació Jaciment Ibèric La Font de la Canya - DO Vinífera
Image
Centre d'Interpretació Jaciment Ibèric. La Font de la Canya - DO Vinífera